ua en ru

Розенко обіцяє звільнити керівництво Держслужби зайнятості найближчим часом

Міністр соціальної політики України Павло Розенко пообіцяв звільнити керівництво Державної служби зайнятості у найближчий час у зв'язку з недоцільним використанням бюджетних коштів. Про це Розенко повідомив у своєму Facebook.

"Отримав сьогодні звіт Рахункової палати щодо ефективності використання коштів на утримання Державної служби зайнятості за 2013-14 роки. Ситуація виглядає наступним чином: в країні реально йдуть бойові дії, величезні проблеми зі своєчасною виплатою соціальних допомог, пенсій, заробітних плат і т. д. В тому числі і допомоги по безробіттю. І в цей же час державна служба зайнятості спокійно витрачає кошти на статті, які ну ніяк не можна вважати доцільними в цей важкий для країни час. Буфетне обслуговування, автомийка автомобілів, придбання керамічних чашок, техніки, що стоїть на складах, а ще - на обслуговування акваріума (!!!!!) тощо", - пише Розенко.

"Мені здається, не всі чиновники досі розуміють, в якій ситуації живе вся країна і куди повинні бути спрямовані зусилля державних інститутів. Не розуміють? Будемо "вправляти мізки". Керівництво державної служби зайнятості буде змінена найближчим часом. І це моя принципова позиція", - підкреслив міністр.

Відзначимо, в кінці грудня 2014 р. Розенко вже анонсував "серйозні кадрові висновки" у Держслужбі зайнятості.