ua en ru

Росія у 2013 р. відмовилася від тренування льотчиків на полігоні НИТКА у Криму, - джерело

Росія у 2013 р. не буде тренувати своїх льотчиків на українському навчальному полігоні для палубної авіації НИТКА у Криму. Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на джерела у Міністерстві оборони України.

Як повідомила джерело, Росія відмовилася від тренувань, бо не схотіла платити дорожче за оренду полігону.

Проте заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич спростував повідомлення преси про те, що між Росією і Україною існують суперечки про суму орендної плати.

За його словами, в червні 2012 р. російська сторона повністю розрахувалась за використання полігону за 2007 та 2010 рр. Сума боргу складала 1 млн 373 тис. дол.

"Наразі питання щодо довгострокової оренди полігону російською стороною не стоїть", - додав Зварич, не уточнивши суму оренди.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна ще у 2012 р. підвищила орендну ставку з 700 тис. до 2 млн дол. на рік, а Росія погодилась на нові умови.

Наземний інженерно-технічний комплекс авіації (НИТКА) був побудований на початку 1980-х років біля м. Саки на заході Криму. Полігон, який імітує рухливу палубу авіаносця, призначений для відпрацювання техніки злету-посадки літаків морської авіації.