ua en ru

Результати парламентських виборів у Японії: Абе продовжить відновлювати економіку

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе після перемоги на виборах до парламенту заявив, що пріоритетним напрямом для країни є відновлення економіки.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе (на фото) після перемоги на виборах до парламенту заявив, що пріоритетним напрямом для країни є відновлення економіки. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

"Вихід з дефляції, яка тривала 15 років, - непросте завдання. Можна назвати його навіть історичним. Саме цьому ми і приділятимемо основну увагу", - заявив Сіндзо Абе на прес-конференції.

Перемога Ліберально-демократичної партії на виборах підкреслює підтримку виборців того курсу, який вибрав Абе.

Читайте також: На виборах до парламенту Японії перемогла правляча коаліція Абе

Населення схвалює надм'яку монетарну політику і величезні державні витрати. У зв'язку з цим прем'єр-міністр заявив, що наступним кроком буде зниження податків на капітальні вкладення.

Результати недільних виборів дають правлячій партії ЛДП і партії "Комейто" контроль над обома палатами парламенту, а значить, Японії вдалося уникнути політичної безвиході, яка заважала проведенню реформ останні три роки.

Тепер вибори не будуть проводитися протягом найближчих трьох років, що дозволить уряду на чолі з Абе повноцінно здійснити задумане.

Читайте також: Японія може відкласти збільшення податку з продажів

Прем'єр-міністр Японії також відзначив, що хотів би обговорити питання зміни Конституції та ролі Збройних сил у країні.
"Вибори утримували нас від обговорення цих тем, але тепер я хотів би до них повернутися", - сказав він.

На думку японських експертів, у Абе вже назрівають перші проблеми. Аналітики відзначають, що перемога виборчого блоку Абе на парламентських виборах ослабить його рішучість щодо економічних реформ, особливо якщо враховувати зв'язки партії з галузями, яких стосуватимуться ці зміни.

"До цих пір супротивниками Абе були опозиційні партії, але тепер він може опинитися в ситуації, коли боротися доведеться з людьми у власній партії", - відзначив Томоакі Іваї, професор політології в Університеті Ніхон в Токіо.