ua en ru

Ректора податкової академії Мельника помістили під домашній арешт до 27 вересня

Печерський райсуд вирішив взяти під цілодобовий домашній арешт Петра Мельника строком до 27 вересня 2013 року. 

Печерський райсуд вирішив взяти під цілодобовий домашній арешт ректора Національної податкової академії Петра Мельника до 27 вересня 2013 р. Про це повідомляє TVi.

Нагадаємо, що 1 серпня Петра Мельника до Печерського районного суду столиці доставили в кареті швидкої допомоги.

До суду Мельника доставили на машині "швидкої допомоги", в приміщення завезли на інвалідному візку. З журналістами мірошник не спілкувався, але коли давав свідчення заявив. що написав заяву про звільнення з джолжності ректора академії податкової служби.

Вчора, відповідно до заяв адвоката Мельника, йому зробили операцію на серці. Обвинувачення вважає, що Мельник симулює хворобу, а його адвокати кажуть, що участь їх підзахисного в судових засіданнях може загрожувати його життю.

Ректор Національного університету державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Читайте також: Мельник написав заяву про звільнення з посади ректора податкової академії

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". У понеділок на суді Мельник постійно скаржився на погане самопочуття. Із залу суду ректор був доставлений машиною "швидкої допомоги" в лікарню. Захист Мельника повідомила, що у нього гіпертонічний криз.

Зазначимо, що опозиція вважає що справа Мельника не просто справа про хабар. Так, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні під час брифінгу заявив, що за допомогою затримання Мельника хочуть змістити зі своєї посади прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу № 95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., Більше половини округів опинилися за Партією регіонів.