ua en ru

Реформи, які здійснює уряд на вимогу ЄС, в першу чергу потрібні Україні, - Азаров

Реформи, які здійснює уряд на вимогу Європейського Союзу, в першу чергу потрібні самій Україні. Про це вчора заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на спільній прес-конференції з віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ Ірландії Еамоном Гілмором та єврокомісаром з розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле в Люксембурзі, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Абсолютно те, що ми робимо, ми робимо заради інтересів країни. Я не підписався б ні під одним із пунктів, якби вони суперечили інтересам України", - наголосив Азаров, підкресливши, що євроінтеграція залишається безумовним пріоритетом України.

Крім того, прем'єр-міністр переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Ми обговорили всі питання, які виникали у наших партнерів. Найголовніше, і ви про це чули у виступах пана міністра і Єврокомісара, що у нас є впевненість, що ми рухаємось у правильному напрямку, і Україна демонструє досить серйозне просування у цій сфері. Нам залишилось ще немало зробити, але у нас є впевненість, що ми виконаємо всі взяті на себе зобов'язання", - сказав Азаров.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Микола Азаров брав участь засіданні Ради співробітництва Україна - ЄС у Люксембурзі.