ua en ru

Раді пропонують звернутися до ГПУ щодо розслідування діяльності керівників НБУ

Народні депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшко пропонують Верховній Раді України звернутися до Генеральної прокуратури України щодо розслідування діяльності посадових осіб Національного банку України у зв'язку з незабезпечення стабільності грошової одиниці України. Про це йдеться у відповідному проекті постанови № 2271 від 2 березня 2015 р.

Автори документу - лідер Радикальної партії Олег Ляшко та його однопартійці: Віктор Вовк, Віктор Галасюк та Сергій Рибалка.

Так, у даному проекті постанови депутати пропонують:

1. Звернутися до Президента України Петра Порошенка щодо невідкладного направлення до Верховної Ради України подання Президента України про звільнення Гонтаревої Валерії Олексіївни з посади голови Національного банку України.

2. Рекомендувати Порошенку невідкладно звільнити членів Ради Нацбанку та прийняти рішення про призначення нових членів Ради НБУ.

3. Звернутися до генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо невідкладного проведення розслідування діяльності посадових осіб Національного банку України, зокрема злочинної бездіяльності та недбалості щодо забезпечення стабільності грошової одиниці України, у тому числі через рефінансування банків-банкрутів, та відсторонення на час розслідування від виконання службових обов'язків Голови Національного банку України Гонтаревої.

Генеральному прокурору України пропонується у десятиденний строк повідомити Верховну Раду України у письмовому вигляді про виконання цієї Постанови.

Нагадаємо, Верховна Рада у п'ятницю заслухає звіт Гонтарєвої.