ua en ru

Рада повернула Рахунковій палаті контроль за надходженням коштів до держбюджету

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4160 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення його у відповідність з Конституцією України".

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4160 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення його у відповідність з Конституцією України". За відповідне рішення проголосували 237 нардепів.

Цей закон носить технічний характер і спрямований на уніфікацію українського законодавства до статті 98 Конституції України.

Так, закон доповнює повноваження Рахункової палати по контролю за надходженням коштів до державного бюджету і передбачити в зв'язку з цим надання відповідної інформації, а також виключити положення щодо обліку щорічного послання Президента України при визначенні Основних напрямів бюджетної політики та при складанні середньострокового прогнозу бюджету.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон в першому читанні ще 15 квітня 2014 р. Тоді за відповідне рішення проголосували 260 нардепів.