ua en ru

Рада дозволила зараховувати орендну плату за водойми до місцевих бюджетів

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 4076а "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів ".

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 4076а "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів ". За відповідне рішення проголосували 272 нардепи.

"У зв'язку із зміною підходу надання в оренду водних об'єктів разом із земельною ділянкою існує необхідність внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до відповідних бюджетів тих територій, де знаходяться водні об'єкти. Це стане додатковим джерелом наповнення місцевих бюджетів, забезпечення заінтересованості органів місцевого самоврядування у впорядкуванні, а також раціональному використанні водних об'єктів", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Зокрема закон виключає зі статті 66 Бюджетного кодексу України положення про те, що плата за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

Натомість закон доповнює статтю 69 Кодексу "Доходи місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів" наступною нормою: "Орендна плата за водні об'єкти (їх частини), що надаються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними і районними державними адміністраціями, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, місцевими радами, яка зараховується відповідно до бюджету Автономної Республіки Крим, обласних і районних бюджетів, до бюджетів місцевого самоврядування".