ua en ru

Рада посилила відповідальність за вчинення насильства в сім'ї

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 0920 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї". За відповідне рішення проголосували 275 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законодавчим актом виключено зі статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання у вигляді штрафу та виправних робіт. При цьому залишено покарання у вигляді громадських робіт або адміністративного арешту.

Також закон передбачає в КУпАП можливість застосування приводу до особи, яка ухиляється від явки до органу внутрішніх справ або суду у справі про вчинення насильства в сім'ї.

"Ухвалення цього законопроекту призведе до підвищення ефективності впливу у притягненні осіб до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї невиконання припису або неявки в органи внутрішніх справ", - заявив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Андрій Кожем'якін.

Нагадаємо, 3 чеврня 2014 р. народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1181 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї". за відповідне рішення проголосували 249 нардепів.