ua en ru

Рада дозволила надавати працівникам безстрокові відпустки за власний рахунок в зоні АТО

Народні депутати підтримали у першому читанні і в цілому законопроект № 1543 "Про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки" (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції)". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив міністр соціальної політики Павло Розенко з метою збереження трудових відносин між працівником та підприємством уряд пропонує надати право на прохання працівників надати людині відпустку без збереження зарплати за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції.

"Це з одного боку дасть шанс для того, щоб збереглося робоче місце, з іншого боку - для працівника це є можливість зберегли власний трудовий стаж, щоб цей трудовий стаж був зарахований йому при нарахуванні всіх подальших страхових випадків", - заявив Розенко.

Рада дозволила надавати працівникам безстрокові відпустки за власний рахунок в зоні АТО

Законом надано працівникам, які працюють на території проведення антитерористичної операції, право на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

Нагадаємо, раніше Кабмін запропонував Раді дозволити надавати неоплачувану відпустку працівникам у зоні АТО на час бойових дій.