ua en ru

Рада дозволила Порошенко призначити Шокіна генеральним прокурором України

Рада дозволила Порошенко призначити Шокіна генеральним прокурором України

Народні депутати підтримали президентський проект постанови № 2084 "Про надання згоди на призначення Президентом України Шокіна В.М. на посаду Генерального прокурора України". За відповідне рішення проголосували 318 нардепів з 226 мінімально необхідних.

"Надати згоду на призначення Президентом України Шокіна Віктора Миколайовича на посаду генерального прокурора України", - йдеться в постанові.

Петро Порошенко під час подання кандидата на посаду генерального прокурора України у сесійній залі парламенту зазначив: "Сам я знаю Віктора Миколайовича більше 15 років... Крім професіоналізму у нього є сталевий характер чоловіка. Це довів 2003 рік, коли він зміг зберегти всю доказову базу в рамках справи Гонгадзе. Він довів це в 2005 році, коли реагував на всі сепаратистські з'їзди, ПІСУАри".

Президент підкреслив, що покарання винних у вбивствах на Майдані залишиться головним завданням для Генеральної прокуратури.

"Розраховую, що призначенням генерального прокурора справа не обмежитися, а будуть кадрові рішення по всій вертикалі. Я не буду проти, якщо буде прийнято рішення про залучення іноземних громадян до лав прокуратури", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко запропонував Раді призначити генеральним прокурором України нинішнього заступника генпрокурора Віктора Шокіна замість Віталія Яреми.

Шокін народився 4 листопада 1952 р. в Києві.

1998 - 1999 - слідчий з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.

1999 - 2001 - слідчий з особливо важливих справ відділу з розслідування особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.

2002 - 2003 - заступник генерального прокурора України.

2004 - 2007 - заступник генерального прокурора України.

26 червня 2014 року Шокін був призначений заступником генерального прокурора України - начальником Головного управління нагляду у кримінальному провадженні, та затверджено членом колегії Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 10 лютого вніс у Верховну Раду проект проставлення про звільнення генерального прокурора Віталія Яреми.

Ярема подав у відставку в кінці минулого тижня.