ua en ru

Рада мінімізувала витрати споживачів нотаріальних послуг

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4582 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах".

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4582 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах". За відповідне рішення проголосували 230 нардепів.

Законом скорочено перелік нотаріальних дій, мінімізовано витрати споживачів нотаріальних послуг та доступ до таких послуг усіх верств населення, скасовано у ряді випадків вимоги щодо обов'язкового нотаріального посвідчення правочинів та фактів, що мають юридичне значення, та нотаріального засвідчення документів для надання їм юридичної вірогідності.

Зміни внесено до Кодексу законів про працю, законів "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей", "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" та деяких інших законів.