ua en ru

Рада відправила на доопрацювання в Кабмін законопроект щодо урізання пільг працівникам освіти

Народні депутати з третьої спроби повернули на доопрацювання Кабінету міністрів України законопроект № 1577 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України". За відповідне рішення проголосували 257 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, на доопрацювання даного законодавчого акту в уряду є 1 доба.
Нагадаємо, раніше за пропозицію направити цей законопроект в уряд на доопрацювання проголосували лише 170, а з другого разу - 175 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, зміни до деяких законодавчих актів вносяться з метою "створення умов для стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики".

У свою чергу, як повідомила під час сесійного засідання голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич, цей законопроект вносить зміни до 66 законодавчих актів та пропонує скасувати широкий перелік пільг окремим категоріям осіб та переглядає рівень соціальних гарантій.

Вона зазначила, що дію деяких норм, що прописані у цьому законопроекти, в умовах глибокої фінансової кризи та військових дій можна призупинити на певний час, але не можна взагалі вилучати.

"Є частина норм, які ми можемо дискутувати, але недопустимо внесення змін до законодавчих актів, наслідком яких стане зменшення оплати праці педагогічних та науково-педагогічних працівників", - заявила Гриневич.

Нагадаємо, сьогодні Рада відхилила зміни до Бюджетного кодексу щодо перегляду захищених видатків