ua en ru

Рада має намір розглянути держбюджет-2015 в першому читанні в четвер, 25 грудня

Народні депутати України підтримали проект постанови "Про особливості процедури розгляду і прийняття проекту закону України про Державний бюджет України на 2015 р. " За відповідне рішення проголосували 256 нардепів з 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Також депутати підтримали проект постанови "Про особливу процедуру розгляду законопроектів, що пов'язані з прийняттям державного бюджету на 2015 р."

"Дві постанови передбачають що сьогодні ми з вами формуємо перелік законодавства, який буде розглядатися завтра в комітетах, за висновками комітетів буде внесено в четвер в зал для голосування за основу, так як було визначено радою коаліції. Далі ми працюємо до неділі включно, і далі, якщо у неділю у нас будуть інші рішення, ми їх вносимо та приймаємо", - заявив Гройсман.

У свою чергу голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко вніс поправку в проект постанови, згідно з якою проект держбюджету на 2015 р. буде голосуватися в цілому вже у вівторок, 30 грудня.

"Коаліція не готова сьогодні голосувати за бюджет... Тому в четвер ми повинні винести проект бюджету на голосування тільки в першому читанні, а в неділю - в другому, як і 44 законопроекту, які ми можемо прийняти в цілому. Щоб доопрацювати проект бюджету, і потім вже у вівторок, 30 грудня, проголосувати за держбюджету в цілому", - заявив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні в парламенті міністр фінансів України Наталія Яресько представить з держбюджет на 2015 р.