ua en ru

Рада направила на повторне друге читання питання скорочення видів ліцензування до 26

Народні депутати направили на повторне друге читання законопроект № 0934 "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". За відповідне рішення проголосували 277 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Метою даного законопроекту є комплексне вдосконалення порядку ліцензування певних видів господарської діяльності з позиції спрощення для бізнесу та влади адміністрування процедур у сфері ліцензування.

Як заявила заступник голови комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, народний депутат з фракції "Батьківщина" Олександра Кужель, це перший законопроект, який виписує для бізнесу повні правила та не потребує додаткових постанов Кабміну.

"Сьогодні діє 56 видів ліцензування, ми з вами залишаємо 27 видів ліцензування. Це серйозна дерегуляція", - заявила Кужель.
Проте за її словами, під час підготовки даного документу до другого читання було надано 490 поправок, деякі з яких можуть зірвати реформування та дерегуляцію у сфері ліцензування.

"Тому я чекаю вас на протязі наступного тижня, щоб ще раз опрацювати проект закону до повторного другого читання з міністром. Ми повинні відпрацювати такий законопроект, який враховує всі рекомендації Світового банку, а не те, що "хтось з тіток вам нашептав... Я сподіваюся, що Президент і прем'єр також допоможуть у роботі над роз'ясненням цього законопроекту, який чекає Світовий банк", - сказала Кужель.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей законопроект в першому читанні 1 липня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 231 нардеп.