ua en ru

Рада на цьому тижні має розглянути два законопроекти щодо децентралізації, - Гройсман

Рада на цьому тижні має розглянути два законопроекти щодо децентралізації, - Гройсман Джерело фото: прес-служба АПУ

Верховна Рада України на цьому тижні має розглянути два законопроекти щодо децентралізації влади. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розпочали з вами процес децентралізації, у тому числі і щодо прийняття бюджетів, і сьогодні місцеве самоврядування отримало перші можливості формування бюджетів. Це тільки початок. Хотів би вашого розуміння та підтримки в тому, що ми маємо прийняти на цьому тижні закони, які продовжать децентралізацію - це щодо засад регіональної політики. Мова йде про те, що ми маємо врешті решт передати функції містобудування та архітектури на рівень місцевого самоврядування. Законопроект готовий", - заявив Гройсман.

Також, за його словами, депутати повинні прийняти закон про добровільне об'єднання територіальних громад.

"Наголошую - добровільне. Це буде означати, що при бажанні громад добровільно об'єднатись, вони зразу отримають такі бюджети, які отримують області центри, столиці областей - достатньо серйозну дохідну частину. Це дасть можливість для розвитку територіальних громад України", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 31.12.2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 79-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин"