ua en ru

Рада може призначити нового прем'єра лише наприкінці тижня, - Герман

Верховна Рада України може призначити нового прем'єр-міністра України лише в кінці тижня. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила радник Президента України, депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман.

Верховна Рада України може призначити нового прем'єр-міністра України лише в кінці тижня. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила радник Президента України, депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман, передає кореспондент РБК-України.

"Сьогодні не буде голосування за прем'єра, ні за Конституцію. Ця ідея ще не визріла", - заявила Герман.

Вона не підтвердила чутки про те, що Президент України Віктор Янукович збирається відвідати парламент. "Але якщо Президент приїде до Верховної Ради, то ми будемо раді. Але я не думаю, що це так", - зазначила вона.

Герман також не виключила, що голосування за новий склад Кабміну можливо в кінці тижня: "Можливо, що це відбудеться в кінці тижня... На засіданні фракції Партії регіонів сьогодні це питання (кандидатури на посаду прем'єра) не обговорювалося".

На уточнююче запитання про можливе призначення прем'єром Андрія Клюєва чи Петра Порошенка, Герман сказала: "Про Порошенка я вперше чую. Ми чули тільки про Яценюка. Але про Порошенка - це спекуляції преси. Що стосується Клюєва, то він зараз займає дуже гарне місце (глава АП), там він на місці".