ua en ru

Рада 14 жовтня має намір розглянути позбавлення недоторканності Олійника і Калєтніка

Верховна Рада України 14 жовтня на своєму засіданні має намір розглянути питання притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Володимира Олійника та Ігоря Калетника.

Верховна Рада України 14 жовтня на своєму засіданні має намір розглянути питання притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Володимира Олійника та Ігоря Калетника. Про це на брифінгу в Раді заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра у нас є можливість розглянути питання, що є, по суті, нашим обов'язком. А саме, Рада планує розглянути подання Генпрокуратури про можливість притягнення до кримінальної відповідальності таких відомих депутатів, як Олійник і Калетник, які безпосередньо фальсифікували проходження всіх тих законодавчих ініціатив, які привели до кривавих подій на Майдані", - заявив він.

Нагадаємо, 30 вересня 2014 р. генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що очікує від Ради рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Ігоря Калетника і Володимира Олійника.

За словами Яреми, в Раді є два подання ГПУ про притягнення до відповідальності народних депутатів Калетника та Олійника, які організовували голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 р.

16 червня 2014 р. комітет Верховної Ради України повернув на доопрацювання до ГПУ подання про позбавлення недоторканності народного депутата з фракції Партії регіонів Володимира Олійника і з фракції Компартії України Ігоря Калетника.

Як заявляв тоді в.о. генерального прокурора Олег Махніцький, ГПУ просить Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності Олійника і Калєтніка за прийняття "диктаторських законів".