ua en ru

Робоча група ВР щодо Тимошенко оголосила перерву до понеділка

Парламентська робоча група, яка займається підготовкою законопроекту щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, оголосила перерву до 16:00 понеділка, 18 листопада 2013 р., передає кореспондент РБК-Україна.

Парламентська робоча група, яка займається підготовкою законопроекту щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, оголосила перерву до 16:00 понеділка, 18 листопада 2013 р., передає кореспондент РБК-Україна.

Перерва була оголошена у зв'язку з тим, що на засіданні групи були відсутні деякі депутати.

"Дмитро Шпенов (Партія регіонів), Ігор Єремєєв (позафракційний), Андрій Міщенко ("Свобода") відсутні. Виходячи із цього, рішення комітету не можуть вважатися прийнятими, оскільки немає "консенсусу", - заявив народний депутат від ПР Віталій Журавський.

Не з'явився на засідання і нардеп із фракції КПУ Сергій Гордієнко.

Своєю чергою, як заявила нардеп від "Удару" Ірина Геращенко, деякі депутати не з'явилися на засіданні групи, оскільки їх не проінформували про його проведення.

Своєю чергою, як заявили в секретаріаті робочої групи, комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності поінформував парламентаріїв про проведення засідання і отримав від них або їх помічників підтвердження про отримання цього повідомлення.

Як зазначила нардеп від ПР Інна Богословська, згідно з висновками науково-експертного управління ВР, необхідно внести додаткові зміни до Кримінально-виконавчого кодексу, на що член фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль запропонував оголосити перерву на 1 годину, щоб "відшліфувати" наявний законопроект. Втім, "регіонали" цю пропозицію відхилили.

Зі слів Богословської, опозиційний законопроект про лікування засуджених за кордоном не такий поганий і його можна вдосконалювати.

Таким чином, депутати знову не дійшли домовленості в питанні лікування Тимошенко, і, найімовірніше, позачергового засідання парламенту в п'ятницю, 15 листопада, не відбудеться.

Як повідомлялося, у Європарламенті сподіваються, що Рада 19 листопада ухвалить усі євроінтеграційні закони.

Нагадаємо, місія Європарламенту у складі екс-Президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса подовжена до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада. Сама місія Кокса-Кваснєвського прибуде до України у 27-й раз увечері 18 листопада, щоб наступного дня взяти участь у пленарному засіданні ВР.

Зазначимо, що народні депутати України наступного пленарного тижня - з 19 по 22 листопада 2013 р. - планують розглянути всі євроінтеграційні законопроекти: про прокуратуру, про зміни до виборчого законодавства і чотири законопроекти про лікування Юлії Тимошенко.