ua en ru

Путін має намір визначитися з подальшими діями щодо України після 16 березня, - Джемілєв

Президент Росії Володимир Путін має намір визначитися з подальшими діями щодо України після 16 березня.

Президент Росії Володимир Путін має намір визначитися з подальшими діями щодо України після 16 березня. Про це йдеться в повідомленні керівника прес-служби меджлісу кримськотатарського народу Лейли Муслімової з посиланням на результати сьогоднішньої телефонної розмови лідера кримськотатарського народу, народного депутата України від фракції "Батьківщина" Мустафи Джемілєва з Путіним.

За її словами, під час візиту Джемілєва до Москви 12 березня між Путіним і Джемільовим відбувся 30-хвилинна телефонна розмова щодо ситуації в Криму і в Україні в цілому.

"У ході розмови Путін також висловив думку, що остаточне рішення про те, що буде робити Росія, визначиться після того, як пройде референдум 16 березня в Криму. На що народний депутат України Джемілєв відповів Президенту Росії, що референдум точно не буде визнаний Україною і світовим співтовариством", - наголошується в повідомленні.

Крім того, говорячи про деталі бесіди з Президентом Росії, Джемілєв сказав, що озвучив Путіну факти беззаконня з боку представників так званої самооборони в Криму і російського військового контингенту в ставленні до кримських татар. У відповідь почув фразу Путіна: "Хай тільки спробують".

На закінчення телефонної розмови Путін запропонував Джемільову продовжити діалог, в якому контактною особою виступить перший Президент Татарстану, державний радник Мінтімер Шаймієв.