ua en ru

Путін, Медведєв і віце-прем'єри не приїде на похорони Нємцова

Президент Росії Володимир Путін, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і віце-прем'єри не приїдуть на похорон російського опозиціонера Бориса Нємцова, який був убитий в ніч на 28 лютого, передає РБК.

"Ніхто з офіційних осіб до нас не звертався. Але церемонія буде відкритою, будь-хто зможе прийти", - сказав РБК Костянтин Мерзлікін, секретар партії РПР-ПАРНАС, співголовою якої був Нємцов.

Володимира Путіна на похоронах Нємцова буде представляти повпред президента в Держдумі Гаррі Мінх, сказав співрозмовник РБК в кремлівській адміністрації.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв не відвідає прощання з Нємцовим, сказав співрозмовник РБК в апараті уряду. Віце-прем'єрів також не очікується, уточнило інше джерело в уряді. Офіційного представництва Ради Федерації також не планується, говорить джерело у верхній палаті. Він припустив, що деякі сенатори можуть прийти в приватному порядку.

"Єдина Росія" не буде направляти представників на траурний захід, сказав РБК джерело в партії. Прийдуть окремі члени партії влади, співрозмовник не знає.

Представник постійного представництва Європейського союзу Анастасія Зеленко заявила, що на похоронах Нємцова ЄС буде представляти посол Вігаудас Ушацкас, на панахиду також збираються прийти і всі 28 послів Євросоюзу.

Прощання з Нємцовим відбудуться в Москві у вівторок, 3 березня. Панахида пройде в таки сахаровському центрі на Земляному валу з 10:00 за московським часом. Похорон на Троєкуровському кладовищі розпочнуться о 15:30 по Москві.

Спочатку передбачалося, що громадянська панахида і похорон відбудуться в понеділок, але, як зауважив РБК один із соратників політика, прощання довелося відкласти на день - поранення, отримані Нємцовим, були настільки серйозні, що це зажадало роботи гримерів.

Нагадаємо, опозиційний політик Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого на Москворецком мосту недалеко від Кремля, коли гуляв разом зі своєю подругою Ганною Дурицької. Кілер зробив серію пострілів, а потім втік на машині. Нємцов помер на місці, отримавши чотири поранення.

Зазначимо, московський суд відмовився відпустити Олексія Навального на похорон Нємцова.