ua en ru

Претендентів у патрульну службу поліції будуть вчити тактиці інструктори з США, - Згуладзе

Інструктори з США будуть навчати українських інструкторів та претендентів на посади в патрульну службу поліції нової тактики. Про це заявила перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Ека Згуладзе в ефірі "5 каналу".

Згуладзе зазначила, що зараз програма навчання працівників внутрішніх справ "шкільна" - "вона вчить їх, як дітей, а професіоналів треба вчити по-іншому".

"Їх треба вчити рольових ігор, ситуаційних ігор, щоб вони могли швидко адаптуватися до ситуації, дати можливість практики якомога більше... Ми також будемо міняти тактичну підготовку. І я дуже вдячна нашим партнерам, які нададуть нам інструкторів, щоб підготувати наших інструкторів за сучасною технологією. Перші інструктори будуть із США і вони будуть вчити наших тактики: як затримувати, як зупиняти машину, як використовувати інтонацію голова, щоб домогтися деескалації ситуації і т .д.", - повідомила Згуладзе.

Нагадаємо, раніше сьогодні під час презентації реформи ДАІ Згуладзе заявила, що США виступили головним донором реформи української ДАІ в поліцію.