ua en ru

Передвиборчі перегони в Німеччині: Штайнбрюк звинувачує Меркель в нерозумінні боргової кризи

Головний суперник Ангели Меркель на майбутніх парламентських виборах в Німеччині Пеєр Штайнбрюк звинуватив діючого канцлера в "однобокому підході" до вирішення європейських боргових проблем.

Головний суперник Ангели Меркель на майбутніх парламентських виборах в Німеччині Пеєр Штайнбрюк (на фото) звинуватив діючого канцлера в "однобокому підході" до вирішення європейських боргових проблем. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

За останніми опитуваннями, СДПН є основним суперником партії Ангели Меркель - Християнсько-демократичного союзу (ХДС), хоча ХДС продовжує зберігати досить значне лідерство.

"Політика бюджетної економії виявилася "шоковою терапією" для багатьох країн єврозони. Заходи зі скорочення держвидатків, які були ініційовані як один із засобів вирішення боргової кризи, підштовхнули економіку країни південної частини єврозони вниз по низхідній спіралі", - заявив Штайнбрюк.

Він додав: "При цьому, на мій погляд, в багатьох з європейських країн склалося враження, що Німеччина використовує свій економічний і політичний вплив в регіоні, щоб нав'язати їм своє вирішення боргової кризи. Я вважаю, що Німеччина повинна внести істотніший внесок до стабілізації економічної ситуації в Європі".

Штайнбрюк також прокоментував чергові прогнози про те, що Греції, можливо, доведеться вийти з єврозони. Приводом для таких прогнозів стали оцінки з боку МВФ і Бундесбанка про те, що Греції надалі знадобиться нова фінансова допомога.

"Ми не можемо допустити виходу Греції з єврозони. Подібне рішення матиме важкопрогнозовані та потенційно катастрофічні наслідки для всього валютного блоку. Це не експеримент в лабораторії, який ми можемо зупинити або відтворити наново", - зазначив політик.

Нагадаємо, Президент Німеччини Йоахим Гаук призначив вибори в Бундестаг (нижня палата парламенту) на 22 вересня 2013 р. Ця дата була узгоджена раніше Кабінетом міністрів Німеччини.