ua en ru

Представнику ЄБРР на слуханнях у Раді довелося рознімати Ляшко і Гонтареву

Керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) за фінансовим установам Нік Тассейман на слуханнях у Верховній Раді України заступився за голову Національного банку України Валерію Гонтареву в суперечці з лідером Радикальної партії Олегом Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у ході свого виступу Ляшко нагадав, що неодноразово вимагав від Гонтарєвої покинути пост глави Нацбанку за рекордну девальвацію національної валюти в 2014 р.

Коли час, відведений на виступ нардепа, закінчилося, Ляшко вийшов з-за трибуни і попрямував до сесійної зали, до місця, де сиділа Гонтарєва. Він продовжив пред'являти їй зауваження.

Сидів поруч англомовний представник ЄБРР Нік Тассейман, спочатку шоковане дивився на Ляшка, а потім піднявся зі свого місця і спробував відтіснити нардепа від глави НБУ.

До нього приєдналися інші нардепи, які розвели їх в різні боки.

Раніше сьогодні під час свого виступу в ході парламентських слухань Тассейман подякував Гонтарєвій за її роботу у підвищенні прозорості банківської системи України.

"ЄБРР вітає позитивну и продуктивну роботу НБУ в підвищенні стандартів пруденційного нагляду та прозорості... Але ще багато чого треба зробити", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ зажадав від Ляшко вибачитися перед Гонтарєвої за те, що він закидав її грошовими купюрами під час її попереднього виступу в парламенті.