ua en ru

ПР має намір виключити з фракції Іванющенка, Веревського і Волкова, - джерела

Після посилення контролю над персональним голосуванням народних депутатів, Партія регіонів має намір очистити парламентську фракцію від депутатів-прогульників, обраних за партійним списком. Серед кандидатів на виключення виявилися, зокрема, Юрій Іванющенко, Олександр Волков та Андрій Веревський. Про це повідомляють джерела видання "Дзеркало тижня. Україна" в Адміністрації Президента і керівництві фракції ПР.

За даними джерел видання, вже розроблена спеціальна схема. Днями представник фракції ВО "Свобода" Михайло Блавацький направив запит спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку з вимогою звернутися до суду з позовом про позбавлення Андрія Веревського статусу народного депутата-регіонала. Причина - незаконне поєднання депутатської та підприємницької діяльності.

"За неофіційними відомостями, комбінація інспірована Банковою і узгоджена з самим Веревським, який за свій мандат, схоже, не надто тримається. Руками опозиції і суду влада (за твердженням джерел у фракції ПР і в АП) хоче замінити Веревського, імовірно, Юрія Іванющенка та Олександра Волкова, а також ще 2-3 "мертві душі" тими, хто буде мати можливість безпосередньо і регулярно брати участь у голосуванні", - пише газета.

Відзначається, що депутати, яких збираються виключити з фракції ПР, підбираються з числа обраних за списком. "Логіка проста: в разі позитивного рішення судової інстанції аморфних "утримувачів мандатів" можна швидко замінити реальними беззаперечними "голосувальщиками"", - пише видання.

Нагадаємо, раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов коментуючи можливу долю депутатів-сумісників, заявив, що депутат може бути позбавлений мандата за рішенням суду.

Читайте також: Контролювати голосування депутатів зможуть тільки ЗМІ та суспільство, - Рибак