ua en ru

Потерпілий у справі Пукача звинувачує апеляційний суд у фальсифікації справи

Потерпілий у справі екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, який засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, Олексій Подольський звинувачує Апеляційний суд Києва у фальсифікації справи.

Потерпілий у справі екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, який засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, Олексій Подольський звинувачує Апеляційний суд Києва у фальсифікації справи. Про це Подільський повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Продовжується фальсифікація справи Пукача. Я подав клопотання про відвід цього суду! Суддею не було прийнято рішення про закритому засіданні суду. Але суд засідатиме в інтересах Кучми-Пукача. Саме Януковичу було вигідно, щоб засідання суду було у відкритому режимі. А новій владі - Турчинову - потрібен закритий формат, щоб покривати інтереси Кучми. Це все одна команда. Як раз Теличенко, яка представляє інтереси Мирослави Гонгадзе, також відверто збрехала і погодилася теж на закрите засідання. Мене хочуть також позбавити мого представника Ляшкевича", - заявив потерпілий.

При цьому адвокат Валентина Теличенко повідомила журналістам, що засідання суду прохоить у закритому режимі, оскільки матеріали справи містять гриф "таємно".

"Мені доводиться миритися з тим, що засідання суду закрите. Для мене це не стало новиною. Матеріали справи містять гриф " таємно". Тому з цієї причини розгляд апеляційних скарг буде в закритому режимі", - повідомила адвокат.

Нагадаємо, вранці 12 березня представників ЗМІ не допустили на засідання Апеляційного суду Києва по справі Пукача. Суд постановив проводити засідання в закритому форматі.

Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 р. засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Гонгадзе.

Захист Пукача оскаржила цей вирок в Апеляційному суді Києва.