ua en ru

Постійна рада ОБСЄ прийняла рішення продовжити спецмісію в Україні ще на півроку

Постійна рада ОБСЄ на прохання українського уряду прийняла рішення продовжити мандат спеціальної моніторингової місії в Україні ще на півроку.

Постійна рада ОБСЄ на прохання українського уряду прийняла рішення продовжити мандат спеціальної моніторингової місії в Україні ще на півроку. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Як пояснюють в ОБСЄ, згідно з процедурою сьогодні опівдні закінчився термін, коли хто-небудь з членів ради міг опротестувати рішення про продовження спецмісії.

У зв'язку з цим чинний представник ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер висловив подяку всім державам-учасникам за довіру до роботи місії і за постійну підтримку, як фінансову, так і кадрову.

Він підкреслив, що продовження нинішнього мандата, який закінчується 20 вересня 2014 р., дозволяє місії працюють безперебійно.

За словами Буркхальтера, неможливо переоцінити значення неупереджено перевіреної інформації та об'єктивного висвітлення подій "з місця" у напруженій і нестабільній ситуації. Також спецмісія довела свою корисність в якості посередника для налагодження діалогу між сторонами конфлікту, зокрема, в питанні допуску міжнародних експертів на місце аварії малайзійського лайнера в Донецькій області.

Як пояснюють у прес-службі ОБСЄ, мандат місії, що охоплює міста Херсон, Одеса, Львів, Івано-Франківськ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Чернівці, Луганськ, з головним офісом у Києві, залишається незмінним. В даний час спеціальна моніторингова місія включає в себе 227 спостерігача з 41 країни, а також місцевих співробітників.