ua en ru

Портніков заявляє про стеження за собою та іншими представниками ЗМІ

Журналіст і політичний оглядач Віталій Портніков вважає, що за ним і за іншими провідними українськими журналістами стежить міліція.

"За мною їздять пару авто "наружки", і це не жарт. Вони за нами всіма їздять. Бачу. Я людина з досвідом", - повідомив він.

За словами Портнікова, введення зовнішнього спостереження за ним пов'язано з відомим відео, опублікованими раніше в інтернеті. "Йде обкатка нової технології влади з фальсифікації компромату на відомих інтелігентів, лідерів думок. Було взято відео нашої робочої зустрічі з Булатовим у мене вдома, на якій ми обговорювали питання функціонування Автомайдану. Потім за допомогою монтажу і спецефектів у підсумку в мережу виклали відео, ніби ми займаємося сексом. Це провокація нового типу, і ніхто із публічних людей від такого не застрахований", - підкреслив Портніков.

Незважаючи на це, він звернувся до журналістів із закликом бути чесними.

"Колегам я побажав би бути чесними, моральними і сучасними. Тому що сучасність, з цивилизацийнои точки зору , - це завжди моральність. Моральність завжди допомагає новим процесам утвердитися і перемогти той озлоблений мотлох, який ще є в нашому житті", - вважає журналіст.