ua en ru

Порошенко у Брюсселі проведе 11 двосторонніх зустрічей, - представник Президента

Президент України Петро Порошенко у Брюсселі проведе 11 двосторонніх зустрічей.

Президент України Петро Порошенко у Брюсселі проведе 11 двосторонніх зустрічей. Про це в ефірі 5 каналу заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Відбудеться 11 двосторонніх зустрічей з керівництвом ЄС та лідерами країн-членів ЄС, також відбудеться участь Президента в саміті Європейської народної партії, на яку він запрошений виступити з ексклюзивною промовою про Україну", - заявив Єлісєєв.

За його словами, ключовим компонентом візиту Порошенка буде унікальна можливість взяти участь у саміті Європейського союзу, де буде обговорюватися українське питання.

"Президент запрошений виступити перед лідерами держав-членів ЄС і у відвертій, закритій атмосфері обговорити заходи, які потрібно зробити для того, щоб зупинити агресію проти України і, звичайно, ми очікуємо, що за підсумками цієї дискусії, Європейська рада прийме рішення по Україні", - наголосив представник Президента.

Нагадаємо, 28 серпня Президент України Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ на територію України і закликав міжнародне співтовариство відреагувати. За його дорученням представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до керівництва ЄС із закликом про скликання спеціальної сесії Європейської ради щодо ситуації в Україні на 30 серпня 2014 р. Порошенко збирається виступити в Брюсселі з приводу ситуації в Україні.