ua en ru

Порошенко закликав міліцію не допустити заворушень біля Ради 14 жовтня

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи запобігти провокаціям та заворушенням, спрямованим на зрив роботи народних депутатів під час пленарного засідання Верховної Пади України 14 жовтня 2014 р.

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи запобігти провокаціям та заворушенням, спрямованим на зрив роботи народних депутатів під час пленарного засідання Верховної Пади України 14 жовтня 2014 р. Про це Порошенко заявив під час наради за участі голови Верховної Ради Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського та керівників силових відомств, повідомила прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив на важливості засідання парламенту 14 жовтня, на якому планується розгляд низки важливих для країни питань - пакету антикорупційних законопроектів, законопроектів щодо забезпечення виборчих прав громадян, у тому числі військовослужбовців у зоні АТО, державного бюджету.

Президент зазначив, що правоохоронні органи мають запобігти провокаціям, спрямованим на зрив роботи народних депутатів цього дня з метою перешкоджання ухваленню зазначених законів.

"Нам відомо, що планується низка заходів, яка немає нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні з засадами Майдану і Революції гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу Парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок у порядок денний", - підкреслив Порошенко.

Президент підкреслив, що силові структури мають запобігати підготовці таких заходів на початковому етапі.

Зазначимо, що 14 жовтня заплановано чергове засідання Верховної Ради України.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. активісти підпалили близько сотні шин на вул. Грушевського біля Верховної Ради.