ua en ru

Порошенко запропонував направити військових експертів ЄС для участі у спільному центрі з контролю і координації

Президент України Петро Порошенко запропонував направити військових експертів ЄС для участі в роботі спільного центру з контролю і координації. Про це він заявив в ході телефонної розмови з Президентом Європейської ради Дональдом Туском, передає прес-служба глави української держави.

Зокрема, Порошенко зазначив, що знищення міста Дебальцеве бойовиками і продовження артилерійських обстрілів, зокрема, в районах донецького аеропорту, Первомайська, Маріуполя та Горлівки, не свідчать про постійне припинення вогню, а потім про готовність сторін послідовно виконувати мінські домовленості.

Крім цього, співрозмовники обговорили можливі шляхи реагування на ситуацію і можливість введення нових обмежувальних заходів стосовно Росії з боку Європейського Союзу.

В ході зустрічі Туск підтвердив, що він прийняв запрошення Президента України відвідати Київ 22 лютого для участі у Марші Гідності, де співрозмовники продовжать діалог щодо подальших кроків.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.