ua en ru

Порошенко вирішив утворити Комітет з розвідки на чолі зі Смешком

Президент України Петро Порошенко доручив утворити Комітет з питань розвідки при Президентові України на чолі з радником Президента Ігорем Смешком.

Президент України Петро Порошенко доручив утворити Комітет з питань розвідки при Президентові України на чолі з радником Президента Ігорем Смешком. Про це йдеться в указі Президента України № 760/2014 від 7 жовтня 2014 р.

"З метою підвищення ефективності роботи із забезпечення здійснення Президентом України повноважень з керівництва, координації і контролю за діяльністю розвідувальних органів України, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: утворити Комітет з питань розвідки при Президентові України як допоміжний орган при Президентові України, основним завданням якого є підготовка Президентові України пропозицій щодо здійснення керівництва, координації і контролю за діяльністю розвідувальних органів України", - йдеться у документі.

Як зазначається, Комітет буде складатися з голови, двох заступників голови, у тому числі одного першого, та інших членів Комітету, які беруть участь у його роботі на громадських засадах. Персональний склад Комітету затверджується Президентом України за поданням голови комітету.

"Призначити Смешка Ігоря Петровича - радника Президента України - головою Комітету з питань розвідки при Президентові України", - йдеться в указі глави держави.

Також Порошенко доручив Смешку у двотижневий строк внести проект положення про Комітет з питань розвідки при Президентові України та пропозиції щодо його персонального складу; а також пропозиції щодо порядку координації діяльності розвідувальних органів України в особливий період.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, указом Президента України № 759/2014 від 7 жовтня 2014 р. Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником.