ua en ru

Порошенко підписав закон про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%

Порошенко підписав закон про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%

Президент України Петро Порошенко підписав закон України 77-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці", - про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Якщо на підприємстві зарплата становить більше 3-х прожиткових мінімумів, то ЄСВ становитиме для такого підприємства 16,4%, а не 41%", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час подання даного законопроекту на засіданні Верховної Ради України.

"Якщо наші міжнародні фінансові організації будуть мати застереження і зауваження до цієї статті, то тоді, і ми про це домовилися, ця норма буде підлягати обов'язковому перегляду", - додав він.

Крім цього, закон передбачає об'єднання соцфондів: фонду страхування від нещасних випадків на виробництві та фонду страхування від тимчасової непрацездатності, що сприятиме скороченню адміністративних витрат фондів на 600 млн грн.

Закон набирає чинності з 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня 2014 г. народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1573. За відповідне рішення проголосували 268 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Також Порошенко підписав закони № 53-VIII та № 54-VIII, які вносять технічні зміни до Митного і Податкового кодексів, що стосуються змін назви фондів у зв'язку з об'єднанням двох фондів. Ці закони також були прийняті Радою 22 грудня 2014 р. За це проголосували 236 і 240 нардепів відповідно.