ua en ru

Порошенко сподівається на створення "Вишеградської п'ятірки" за участю України

Порошенко сподівається на створення "Вишеградської п'ятірки" за участю України
В Україні наслідком активних дій у напрямку впровадження проєвропейських реформ може стати трансформація Вишеградського об'єднання із формату чотирьох країн до формату п'яти країн за участю України.

В Україні наслідком активних дій у напрямку впровадження проєвропейських реформ може стати трансформація Вишеградського об'єднання із формату чотирьох країн до формату п'яти країн за участю України. Про це заявив сьогодні Президент Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією країн Вишеградської групи в Києві, повідомили у прес-службі глави держави.

"Ми віримо в те, що в результаті активного реформування України Вишеградська четвірка зміниться з V4 на V5", - заявив Порошенко.

Також Президент висловився за те, щоб певний прогрес у європейській інтеграції вже був досягнутий до наступного саміту ЄС і країн "Східного партнерства", який відбудеться в Ризі в першій половині 2015 р., зокрема щодо візової лібералізації та перспектив України отримати членство у ЄС.

Порошенко переконаний, що трансформація Вишеградської четвірки у п'ятірку може стати реальністю, адже Україна готова продемонструвати результати у проведенні реформ. "Якщо нам вдасться створити належну атмосферу до саміту в Ризі, а саме: ми досягнемо певних успіхів у проведенні реформ, отримаємо безвізовий режим з ЄС і чітку перспективу членства у Європейському союзі - це може дозволити об'єднання зусиль наших країн", - зазначив Президент.

Нагадаємо, Україна і "Вишеградська четвірка" домовилися про сприяння в імплементації УА з ЄС.