ua en ru

Порошенко, Меркель і Олланд не обговорювали федералізацію України, - Чалий

У ході переговорів Президента України Петра Порошенка з Президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель 5 лютого не обговорювалося питання федералізації України. Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий в ефірі телеканалу "Інтер", передає прес-служба АПУ.

"Ніякого обговорення федералізації і того, що зараз в зарубіжній пресі прозвучало, немає. Метою було узгодити позиції напередодні візиту канцлера Меркель і Президента Франсуа Олланда в Москву", - сказав він.

"Жодного документа, так званого "плану Путіна", для обговорення вони не привозили", - підкреслив Чалий.

За його словами, учасники переговорів напрацьовували єдину позицію щодо врегулювання ситуації на основі мінських домовленостей.

Нагадаємо, 6 лютого в Москві відбулася зустріч Президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда. Сторони домовились про підготовку спільного документа щодо імплементації мінських угод з урахуванням пропозицій Петра Порошенка і Володимира Путіна. Лідери країн проведуть телефонну розмову в "нормандському форматі" 8 лютого.