ua en ru

Порошенко і Назарбаєв виступають за зустріч в "нормандському форматі" в Астані в кінці січня

Порошенко і Назарбаєв виступають за зустріч в "нормандському форматі" в Астані в кінці січня Джерело фото: прес-служба Президента України

Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції в Астані передбачається провести в кінці січня 2015 р. Про це йшлося в телефонній розмові президентів України Петра Порошенка та Казахстану Нурсултана Назарбаєва, передає прес-служба казахського лідера.

"У ході бесіди було відзначено, що зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції в Астані передбачається провести в кінці січня", - сказано в повідомленні.

Президент України також повідомив, що найближчим часом відбудуться зустрічі глав міністерств закордонних справ "нормандської четвірки" і контактної групи по кризі на Донбасі, де буде вироблятися проект документу для обговорення в столиці Казахстану.

Нагадаємо, 15 січня глави України, Росії, Німеччини та Франції повинні були зустрітися в Астані, щоб обговорити поточну ситуацію на Донбасі, однак після того, як зустріч глав МЗС цих країн закінчилася безрезультатно, переговори на найвищому рівні було вирішено не проводити.