ua en ru

Порошенко і Меркель обговорили мирне врегулювання конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Як повідомляється, Порошенко і Меркель вважають позитивним зрушенням на шляху виконання мінських угод проведену днями відеоконференцію тристоронньої контактної групи. Однак співрозмовники назвали ключовим проведення зустрічі контактної групи для того, щоб вийти на лінію розмежування, зафіксувати дорожню карту відводу військ і звільнити заручників.

Порошенко висловив надію, що всі сторони мирного врегулювання докладуть зусилля для того, щоб зустріч тристоронньої контактної групи відбулася найближчим часом.

Також Президент України і канцлер Німеччини обговорили економічне та фінансове взаємодія. Порошенко повідомив, що в Україні підготовлено план реформ, а закон про державний бюджет на 2015 рік має бути проголосований у парламенті до кінця року. Він підкреслив, що позиція Міжнародного валютного фонду, Євросоюзу та інших інститутів, що надають макрофінансову допомогу, повинна бути послідовна і відповідальна, адже українська влада демонструє повну взаємодію і внутрішню консолідацію.

Співрозмовники погодилися продовжити докладати зусилля для стабілізації ситуації в Україні. Також Петро Порошенко і Ангела Меркель домовилися про продовження багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, Президенти України, Франції, Росії і канцлер Німеччини обговорили ситуацію на Донбасі і домовилися продовжити телефонні переговори в "нормандському форматі".