ua en ru

За підсумками візиту Януковича до Москви було підписано 14 документів

За підсумками візиту Президента України Віктора Януковича до Москви було підписано 14 документів. Про це повідомляє прес-служба Президента РФ.

Спільні документи, підписані за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії:

1. Протокол шостого засідання російсько-української міждержавної комісії.

2. План російсько-українських заходів щодо спільного святкування 200-річчя з дня народження П.Р. Шевченка у 2014 р. У Плані зафіксовані домовленості сторін про спільне проведення заходів науково-просвітницького, культурно-історичного характеру, присвячених 200-й річниці від дня народження поета, письменника, художника Т.Г.Шевченка.

3. План дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі між Російською Федерацією і Україною на 2013-2014 рр, що відображає домовленості сторін із проведення відповідних заходів у 2013-2014 роках з метою лібералізації доступу товарів на взаємні ринки.

4. Угода між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про реалізацію заходів державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями, включаючи роботи з сервісного обслуговування, ремонту, модернізації, авторського нагляду, подовження ресурсів літаків сімейства Ан-124 і двигунів до них.

5. Протокол між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2014 р. і в рамках виробничої кооперації господарюючими суб'єктами здійснюються поставки сировини, матеріалів, вузлів, комплектуючих виробів, послуг, технологічно взаємопов'язаних і необхідних для спільного виготовлення кінцевої продукції, які не виробляються в Україні і Росії або виробляються в кількостях, що не забезпечують потреби внутрішнього ринку. Товари (послуги), що поставляються за виробничою кооперацією і включені до протоколу, не обкладаються податком на додану вартість і акцизами.

6. Меморандум про наміри щодо активізації співпраці у сфері суднобудування між Міністерством промисловості і торгівлі Російської Федерації і Міністерством промислової політики України, що визначає пріоритетні напрями співпраці у сфері суднобудування. Зокрема, йдеться про формування узгоджених єдиних науково-технічних і технологічних підходів, розвиток наукових зв'язків, розробку обладнання та комплектуючих відповідно до вимог сучасних стандартів.

7. Угода між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, що визначає основні підготовчі аспекти спільних дій із будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, а також передбачає створення відповідної Міжурядової українсько-російської робочої групи та її повноваження, а також етапи реалізації даного проекту.

8. Угода між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про оперативне оповіщення про ядерну аварію та обмін інформацією в галузі ядерної та радіаційної безпеки.

9. Протокол між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про визначення пунктів пропуску через російсько-український державний кордон "Куйбишеве" для здійснення спільного контролю контрольними органами держав сторін.

10. Протокол між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про внесення змін до угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні.

11. Угода про співробітництво між Федеральною службою Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків та Державною службою України з контролю за наркотиками.

12. План спільних заходів Міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Російської Федерації та Державною службою України з надзвичайних ситуацій в контексті реалізації міжурядової угоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків.

13. Меморандум про взаєморозуміння між Федеральним космічним агентством (Російська Федерація) та Державним космічним агентством України щодо співробітництва в галузі ракетно-космічної промисловості. Зокрема, здійснюватиметься співробітництво відповідно до чинного законодавства держав сторін у напрямку створення спільних підприємств з метою реалізації проектів "Морський старт", "Наземний старт" та програми "Дніпро"; кооперації українських і російських підприємств та організацій при виробництві космічних апаратів наукового призначення і перспективних ракет-носіїв; виробництва навігаційної апаратури споживачів і устаткування навігаційно-інформаційних систем.

14. Доповнення до контракту від 19 січня 2009 р. між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 рр.