ua en ru

У справі про вбивство Нємцова затримано бійцячеченського батальйону "Північ" і охоронця з гіпермаркету

У справі про вбивство Нємцова затримано бійцячеченського батальйону "Північ" і охоронця з гіпермаркету

Один із затриманих за підозрою в причетності до вбивства політика Бориса Нємцова - Заур Дадаєв служить у батальйоні "Північ" в Чечні, другий - Анзор Губашев - працював в одному з гіпермаркетів Московської області, повідомив виданню "Кавказький вузол" виконуючий обов'язки секретаря Радбезу Інгушетії Альберт Барахаев, передає РБК.

Губашев і Дадаєв, за словами їхніх родичів, більше десяти років не проживали в Інгушетії, розповів Барахаев. Родичі фігурантів кримінальної справи "запрошені в Раду безпеки республіки для бесіди", додав він.

Підозрювані затримані співробітниками ФСБ на території Інгушетії, розповів представник Ради безпеки республіки.

Джерело РБК в Радбезі Інгушетії підтвердило, що Заур Дадаєв служить у батальйоні "Північ" в Чечні, а Анзор Губашев працював в одному з гіпермаркетів Підмосков'я. Відомо також, що вони народилися в Інгушетії, але останні 10 років жили в Підмосков'ї.

"Якщо інформація джерел "Кавказького вузла" про те, що один з підозрюваних служив в чеченському батальйоні "Північ" підтвердиться, то це буде доводити одне: підозрювані пов'язані з замовниками, які, в свою чергу, пов'язані з Чечнею. І версія про іноземний слід, що озвучена одним з агентств, не вірна. Наша інформація показує неспроможність версії про іноземний слід та замовників вбивства Нємцова, які живуть поза межами Росії", - сказав РБК головний редактор сайту "Кавказький вузол" Григорій Шведов.

Нагадаємо, сьогодні директор ФСБ Олександр Бортніков повідомив про затримання двох підозрюваних у вбивстві Нємцова.

Пізніше Слідчий комітет РФ підтвердив їхню причетність до вбивства Нємцова.