ua en ru

Перезавантаження влади в Україні так і не відбулося, - Медведчук

У вирішенні життєво важливих для країни питань, в тому числі мирного врегулювання конфлікту на сході, участь громадськості має стати нормою. Про це повідомив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Також політик позитивно оцінив переговори міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції, що відбулися 17 серпня в Берліні, щодо ситуації в Донбасі. "Переговорний процес, тим більше на такому високому рівні, свідчить про те, що наші сусіди на Сході і Заході - роблять все можливе для мирного врегулювання конфлікту в Донбасі", - вважає він.

За словами Медведчука, сьогодні режим вогню підтримують тільки представники "партії війни", політики і чиновники, які живуть за принципом "війна все спише". "Згадайте, що обіцяли "лідери" Майдану народу: знизити податковий тягар, боротися з корупцією, забезпечити соціальні гарантії, розширити права регіонів... Що ми отримали через півроку їх діяльності? Замість реформ в економіці - режим жорсткої економії.

Девальвація гривні, підвищення тарифів на газ, електрика, водопостачання, подорожчання ліків, хліба - ось результат "реформ" уряду", - зазначив Медведчук.

Він нагадав, що територіальні громади так і не отримали обіцяної самостійності. "Адже цього вимагали не тільки в Донецьку, але й у Львові, Сумах, Одесі. Як бачимо, за нової "демократичної" влади нічого не змінилося", - підкреслив політик.

Те, що чиновники повернули Конституцію 2004 року, Медведчук вважає заслугою Майдану. Але при цьому підкреслює, що " перезавантаження влади так і не відбулася. "Ми отримали тільки зміну персоналій. Втім, "Український вибір" попереджав про це ще в 2012 році. До тих пір, поки вищі ешелони влади будуть "загерметизовані", в країні нічого не зміниться. Поки не запрацюють соціальні ліфти, суспільство не доб'ється зміни політичних еліт", - впевнений лідер "Українського вибору".