ua en ru

Перемир'я на Донбасі не повинно використовуватися для підготовки нових атак, - генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що припинення вогню на Донбасі не повинно використовуватися для підготовки нового наступу. Про це він сказав у понеділок, 2 березня, на зустрічі в Парижі з Президентом Франції Франсуа Олландом, передає deutsche welle з посиланням на AFP.

Столтенберг підкреслив, що припинення бойових дій не повинно бути використане для перегрупування й нарощування сил для проведення подальших атак.

"Важливо, щоб кожна сторона виконувала свої зобов'язання, і щоб сепаратисти, підтримувані Росією, не використовували це припинення вогню для підготовки нового наступу", - сказав Столтенберг.

Також він оцінив перемир'я на сході України як "крихке", додавши, однак, що "мабуть, його дотримуються".

Столтенберг також повідомив, що зараз НАТО "знаходиться в процесі самого масштабного розширення своїх сил з моменту закінчення холодної війни". Ще на саміті альянсу в Уельсі у вересні 2014 року було прийнято рішення довести розмір витрат країн-учасниць блоку на оборону до 2 відсотків ВВП.

Олланд, в свою чергу, висловив упевненість, що мінські угоди від 12 лютого - "єдино можлива основа для відновлення миру" в Україні. При цьому вони повинні виконуватись негайно і в повному обсязі".

Він також підкреслив, що світовій спільноті не слід терпіти ні найменшого відступу" від досягнутих домовленостей.

Нагадаємо, в штабі АТО продовжують фіксувати перекидання озброєння з РФ на Донбас.

За матеріалами DW.