ua en ru

Путін, Меркель і Олланд готують документ для імплементації мінських домовленостей, - Пєсков

Путін, Меркель і Олланд готують документ для імплементації мінських домовленостей, - Пєсков

Президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Франсуа Олланд за підсумками переговорів у Москві 6 лютого готують документ для імплементації мінських домовленостей. Про це повідомив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков, передає агентство Рейтер в Twitter.

"Переговори Путіна, Олланда і Меркель у Кремлі були "конструктивними". Путін, Меркель, Олланд домовилися здзвонитися в неділю (8 лютого, - ред.); сторони готують документ для імплементації мінських домовленостей. Переговори завершені, Меркель і Олланд виїхали з Кремля в аеропорт", - цитує Пєскова агентство.

За словами Пєскова, передбачається, що в документ будуть включені пропозиції Президента України Петра Порошенка та пропозиції, сформульовані сьогодні і додані Путіним.

Потім текст буде представлений на погодження всім сторонам конфлікту.

Діалог буде продовжений 8 лютого під час телефонної розмови, який відбудеться в "нормандському форматі" між Меркель, Олландом, Путіним і Порошенком.

Нагадаємо, переговори Путіна, Олланд і Меркель почалися близько 18:30 за київським часом.

"Переговори проходять у закритому форматі без участі членів делегацій та експертів", - повідомили тоді в прес-службі Кремля.

Меркель раніше заявила, що невідомо, чи буде досягнута домовленість про перемир'я на зустрічі з української кризи в Москві. Вона також додала, що можуть знадобитися нові переговори.

Зазначимо, вчора, 5 лютого, Олланд і Меркель провели переговори з Президентом України Петром Порошенко в Києві. Ніяких офіційних заяв за підсумками зустрічі не було. Однак заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий зазначив, що в основі нової пропозиції Меркель і Олланда з врегулювання кризи в Україні лежать мінські домовленості.