ua en ru

Відкласти підписання УА з ЄС вимагала Росія, - Азаров

Відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом вимагала Росія. Про це сьогодні під час зустрічі з іноземними ЗМІ заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає ВВС-Україна.

Відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом вимагала Росія. Про це сьогодні під час зустрічі з іноземними ЗМІ заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото), передає ВВС-Україна.

"Керівництво РФ однозначно заявило: підписання угоди означає, що далі обговорювати торгово-економічні режими (між Україною і Росією.) не матиме сенсу", - сказав Азаров.

"Нам було чітко сказано - ми готові в трьохсторонньому режимі обговорити проблеми, але для цього відкладіть підписання угоди і ми сядемо за стіл перемовин, домовимося, а потім підписуйте", - додав прем'єр.

При цьому він запевнив, що прямих ультиматумів з боку Росії не було.

Зазначимо, що Азаров вже заявляв про те, що Україна не укладала угоди з Росією про надання фінансових кредитів за призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Він також заявив, що Україна не хоче бути "полем бою" між ЄС і Росією, яка хоче, щоб Україна стала частиною Митного союзу.

Варто зауважити, що керівник моніторингової місії Європейського парламенту в Україні, колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що Європейський Союз повинен надати Україні більш вигідну угоду, яка допоможе економіці країни.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це, країну охопили акції протесту. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.