ua en ru

Опозиція вимагає звіту Президента, уряду та призначення виборів у Києві 2 червня

"Удар" наполягає на звіті Президента, уряду та призначення виборів у Києві на 2 червня. Про це в ході погоджувальної ради заявив глава фракції "Удар" Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо чітко знати, коли уряд (Миколи) Азарова буде звітувати про свою роботу в парламенті. Ми також звернулися до Президента, щоб він прийшов у парламент і відзвітував", - заявив Кличко.

Він також зазначив, що опозиція для розблокування роботи парламенту буде вимагати створення ТСК і прийняття рішення про проведення виборів у Києві: "Ми підготували всі документи про створення ТСК щодо розслідування діяльності спікера парламенту. Ми підтримуємо вимогу профільного комітету про проведення виборів у Києві 2 червня. Але крім цього парламент повинен зробити все, щоб не пізніше 2 квітня був прийнятий закон - про надання київському міському голові прав і повноважень голови адміністрації. Це означає об'єднання посадових функцій... А також забезпечити законодавчі зміни для запобігання фальсифікацій виборів".

У той же час голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що прем'єр-міністр України Микола Азаров у п'ятницю, 22 березня, повинен відзвітувати перед ВР про стан безробіття і виплати зарплат і пенсій.

Читайте також: Більшість готова розглянути законопроекти опозиції, - Рибак