ua en ru

НРУ і УНП 19 травня проведуть об'єднавчий з'їзд

У м. Києві у неділю, 19 травня 2013 р., відбудеться об'єднавчий з'їзд Української народної партії та Народного руху України. Про це повідомляє прес-служба Народного руху України.

Захід пройде в Палаці культури і мистецтв КПІ (пр. Перемоги, 37).

Нагадаємо, УНП очолює Юрій Костенко, лідер НРУ - Василь Куйбіда. Слід зазначити, що це далеко не перша спроба керівництва НРУ і УНП об'єднати партії. З такою ініціативою їхні лідери виступають з 2002 р. Ближче всього до об'єднання вони підійшли у грудні 2006 р., коли була підписана декларація про відновлення організаційної єдності двох партій. Однак перед президентськими виборами 2010 р. партії знову розійшлися - НРУ виступив на підтримку Юлії Тимошенко, а УНП висунула в президенти свого лідера Юрія Костенка.

На парламентських виборах 2012 р. представники УНП були включені в список партії Віктора Ющенка "Наша Україна", а члени НРУ балотувалися за списком "Батьківщини".

Керівництво НРУ заявляє, що в результаті об'єднання буде створена "потужна правоцентристська політична сила".

"Ми запросили до діалогу різні непарламентські політичні партії та громадські організації, йдуть консультації про створення єдиної націонал-демократичної політичної партії",- заявив Куйбіда.

Читайте також: УНП, КУН та НРУ провели в Києві акцію з нагоди Дня соборності (фото)