ua en ru

Новим комісаром ЄС з політики сусідства стане австрієць Йоханнес Хан

Новим комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення стане Йоханнес Хан, який представляє Австрію.

Новим комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення стане Йоханнес Хан, який представляє Австрію. Розподілу портфелів між новими членами Єврокомісії відбулося сьогодні в Брюсселі, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Зазначимо, з 2010 р. Хан обіймав посаду комісара ЄС з питань регіональної політики.

При цьому нинішній міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс, який буде займатися правовими питаннями, призначений першим віце-президентом Єврокомісії.

Також заступниками майбутнього президента Єврокомісії, представника Люксембургу Жана-Клода Юнкера будуть комісари: з бюджету і людських ресурсів Крісталіна Георгієва (Болгарія), з енергетичних питань Оленка Братушек (Словенія), з питань зайнятості та економічному зростанню Юркі Катайнен (Фінляндія), євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс (Латвія), з цифрових технологій Андрус Ансіп (Естонія).

Зазначимо також, що чинний комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер (Німеччина) у новому складі Єврокомісії буде відповідати за питання цифрової економіки і суспільства.

Нагадаємо, 7 вересня Рада Європи затвердила список кандидатів в Єврокомісію.

Крім перерахованих вище комісарів до нього увійшли: Вітяніс Повілас Андрюкайтіс (Литва), Мігель Аріас Каньете (Іспанія), Дімітріс Аврамопулос (Греція), Ельжбета Беньковска (Польща), Коріни Крету (Румунія), Джонатан Хілл (Великобританія), Філ Хоган (Ірландія), Віра Йоурова (Чехія), Сесілія Мальмстрем (Швеція), Невен Мимица (Хорватія), Карлос Моедас (Португалія), П'єр Московічі (Франція), Тібор Наврасис (Угорщина), Марош Шефчович (Словаччина), Христос Стилианидес (Кіпр), Маріанн Тіссен (Бельгія), Кармену Велла (Мальта), Маргрете Вестагер (Данія), а також Федеріка Могерини, яку 30 серпня призначили верховним представником ЄС із зовнішньої політики і безпеки.