ua en ru

Жоден опозиційний депутат не зміг потрапити у приміщення Київради, - опозиція

Жоден опозиційний депутат ВРУ та Київради до 13:00 не зміг потрапити у приміщення в будівлю мерії. Про це журналістам повідомив депутат від "Удару" Олексій Давиденко, зайшовши в кулуари сесійної зали, передає кореспондент РБК-Україна.

Він додав, що безрезультатно намагався потрапити до будинку Київради, починаючи з 9:00. Разом із ним до будівлі мерії намагалися пройти близько 40 опозиційних депутатів ВРУ, але їх спроба не увінчалася успіхом. На запитання про те, чи блокували б сьогодні роботу, якби їм вдалося потрапити в приміщення, він відповів:

"Ми не тільки блокували б, ми запропонували б зупинити голосування до прийняття рішень. Ви знаєте що зараз була перерва у ВРУ і вони разом із спікером обговорили ще раз поставлення питання про дострокові вибори в Київраду", - додав Давиденко.

Він наголосив на тому, що це перша сесія після 2 червня 2013 р., коли розглядалося більше 200 земельних питань.

"Я так розумію що влада обрала тактику, коли наповнюють порядок денний великою кількістю соціальних питань, або тих питань які вони вважають соціальними, це питання лікарень, шкіл, релігійних громад. Вони вставляють їх в порядок денний, щоб розбавити ними підприємницькі питання чи питання власності. Саме тому вони наповнюють все соціальне, що накопичилось в Київземі за останні 5-7 років. Саме цим вони зараз наповнюють порядок денний", - зазначив Давиденко.

Нагадаємо, Київрада на своєму засіданні 22 травня задовольнила 19 "земельних питань" про передачу земельних ділянок на загальну площу 53,31 га. Крім того, на засіданні було прийнято 76 дозволів на розробку проектів землеустрою загальною площею 406,58 га.