ua en ru

Нардеп від "Батьківщини" пропонує ВР призначити вибори Президента на 30 березня 2014 р

Народний депутат України від ВО "Батьківщина" Олександр Бригинець пропонує Верховній Раді України призначити вибори Президента України на 30 березня 2014 р.

Народний депутат України від ВО "Батьківщина" Олександр Бригинець пропонує Верховній Раді України призначити вибори Президента України на 30 березня 2014 р. Проект відповідної постанови № 3851 від 8 січня 2014 р. зареєстрований на сайті парламенту (відео).

При цьому у коментарі ТВі Бригинець пояснив: п'ятий рік повноважень чинного голови держави розпочнуться 26 лютого 2013 р. Тож дата виборів 30 березня найбільш відповідає Конституції, правки до якої були внесені з недотриманням законодавчих норм. Проведення виборів 30 березня має стати однією з головних вимог Майдану, вважає нардеп.

"Ця Конституція, яка існує зараз, повинна бути скасована й не діяти. Але оскільки з точки зору влади вона діє, то я й пропоную так, як це написано в документі. А там йдеться: вибори відбуваються в останню неділю березня на п'ятий рік повноважень президента. А в нього 5-й рік починається 26 лютого", - каже нардеп.

Зазначимо, раніше народний депутат України, заступник лідера партії "Удар" Віталій Ковальчук вніс до Верховної Ради пропозицію виділити майже 2 млрд грн на проведення позачергових виборів Президента та парламенту.