ua en ru

Нардеп Гриценко вирішив скласти депутатські повноваження

Народний депутат України Анатолій Гриценко вирішив скласти депутатські повноваження.

Народний депутат України Анатолій Гриценко (на фото) вирішив скласти депутатські повноваження. Про це він написав у своєму Facebook.

"Заявляю про складення повноважень народного депутата України. Таку заяву на ім'я голови парламенту В.рибака я тільки що зареєстрував. Сподіваюся, що люди, які голосували за мене на виборах і для яких чесно працював у Раді протягом року, зрозуміють це рішення", - зазначив Гриценко.

Він зазначив, що вчорашні події у Верховній Раді, суперечать його життєвим принципам і цінностям.

"Я обирався в парламент України, а не Північної Кореї. Працювати у Верховній Раді, яка своїми законами порушує базові конституційні права 45 млн громадян і замість зміцнення демократії та верховенства права перетворює Українську державу на диктатуру, - я не можу", - підкреслив Гриценко.

Зазначимо, що у виборчому списку "Батьківщини" Гриценко йшов під третім номером, після Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, 14 січня нардеп написав заяву про вихід із фракції "Батьківщини" після рішення, яким його позбавили права участі в її засіданнях.

Раніше Гриценко заявив, що не виключає можливості балотуватися на пост Президента України у 2015 р., якщо опозиція не представить єдиного кандидата.

"Я буду робити все, щоб був один кандидат від опозиції, докладу для цього максимум зусиль. І якщо для цього буде потрібно, я не буду себе висувати і ввійду в цю команду. Якщо буде прийнято рішення "танцюють всі" і пішли 10-15, значить і я піду", - підкреслив він.