ua en ru

Нардеп Геращенко жалкує про гендерну диспропорцію в Раді VII скликання

Народний депутат від партії НУ-НС в парламенті нинішнього скликання і новообраний депутат від партії "Удар" Ірина Геращенко жалкує про гендерну диспропорцію у Верховній Раді (ВР) VII скликання. Про це повідомляє прес-служба партії "Удар".

"Якщо 60% виборців складають жінки, то їх інтереси повинні бути гідно представлені і в політикумі. Наприклад, Партія регіонів говорить дуже багато правильних слів про євроінтеграцію, необхідність залучення жінок до влади, але мені здається, що важливо це і продемонструвати у парламенті", - зазначила народний депутат.

Політик також звернула увагу на те, що нинішня робоча група з підготовки першого засідання ВР VII скликання складається з одних чоловіків, там немає жодної жінки.

"Це так само певним чином демонструє і ставлення політиків до жінок-депутатів, це є спробою відсторонити їх від прийняття рішень. Мені здається, було б дуже важливо, щоб серед керівників парламентських комітетів були присутні жінки. Я в даному випадку говорю не про нашу партію, а про парламент в цілому. Інакше все закінчиться, як у 1998 році, коли Україна вступила до Ради Європи, але першу її делегацію повернули назад, до Києва, бо там не було ні однієї жінки", - сказала Геращенко.

Політик вважає, що в Україні досі існують серйозні проблеми і стереотипи по відношенню до політично активним жінкам в суспільстві, і зазначила, що партія "Удар" єдина має в своїй програмі пункти, що стосуються гендерної рівності, і буде реалізовувати їх у своїй законодавчій діяльності .

Відзначимо, в ВР нинішнього скликання працюють 36 нардепів жінок і 414 - чоловіків. У новообраній Раді спочатку будуть працювати 43 жінки депутата.